Covrigi integrali
Ingrediente
-500 g faina integrala
-250 ml apa calduta
-1 lingura drojdie uscata
-sare
-seminte chimen ,mac sau sare grunjoasa
.
-din faina, apa in care s-a dizolvat drojdia si putina sare (1 lingurita) se framanta un aluat elastic .
-se lasa la dospit aproximativ o ora
-se lasa la dospit aproximativ o ora
-dupa ce aluatul a crescut, se taie bucati
-si se modeleaza sub forma de snur ,cu o umflatura la mijloc
-se invart in felul urmator capetele
-apoi asa
-se mai lasa la crescut alte 20 de minute
-intre timp, se pune pe foc o oala cu apa, la clocotit
-se pun covrigeii in apa clocotita si se lasa aproximativ 1 minut ,am intos si pe partea cealalta
-se scot cu o paleta, se lasa sa se scurga putin si se pun in tava in care am pus hartie de copt
-se presara cu sare (sau chimen ori mac)
-se dau la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20 minute
-se pot intoarce si pe partea cealalta
-sunt extraordinar de gustosi ,nici nu se simte ca e faina integrala
-se pot manca simpli ,cu legume sau lactate degresate
.
.
Sursa : Tanku (culinar.ro)
6 Comments:
At Tuesday, February 23, 2010 , Miutza said...
arata foarte bine, as face si eu dar as pune tot susan deasupra. de ce zici sa-l evitam?
At Tuesday, February 23, 2010 , alina_retete_dietetice said...
Daca tii Monti ca la carte ,nu te-as sfatui sa pui susan deoarece este mai gras si nu se combina cu faina integrala.
Daca vei pune si tarate,poti sa pui cat susan iti doreste inimioara :)
At Tuesday, May 14, 2013 , Anonymous said...
in loc de faina, putem sa punem si tarate?? adik tot aceeasi cantitate?
At Wednesday, May 15, 2013 , alina_retete_dietetice said...
Daca folosesti faina integrala si tarate (jumi-juma) ar merge si niste gluten ,sa se modeleze bine aluatul ,altfel nu stiu cum ar creste si s-ar umfla.
Eu i-am facut numai cu faina integrala si i-am mancat la mese glucidice.
At Sunday, March 29, 2015 , Anonymous said...
Am facut covrigii si sunt foarte buni. Am avut o mica problema: mi s-au lipit de hartia de copt. Oare am gresit eu ceva sau e hartia de vina? Si am o intrebare: IG faina integrala nu e mediu? Daca da...merg covrigii in faza I? O sa mia incerc retete de ale tale ca tare bine arata toate.Multumesc pentru inspiratie
At Friday, December 04, 2015 , alina_retete_dietetice said...
N-am auzit sa se lipeasca ceva de hartia de copt, inseamna ca ea a fost de vina.
Da, faina integrala are Ig mediu , sunt de F1 cu conditia sa nu-i consumi cu grasimi (lapte, carne,uleiu,unt etc )
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home