Friday, November 20, 2009

Sandwich Falafel Montignac



Ingrediente


-1 cana naut
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
.

-1 ceapa medie
-3 catei de usturoi
-1/2 legatura patrunjel tocat
-5 linguri seminte susan
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita fructoza
-1/2 lingurita praf de copt
-1 lingura faina integrala
-1 lingura tarate
-1/8 lingurita turmeric
-1 lingurita cumin
-1/2 lingurita coriandru macinat
-1/8 lingutita chilli
-1/4 lingurita piper negru
-1/2 cana ulei pentru prajit.
.
-pasul I : pregatim nautul cu bicarbonatul
-se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~25 h)


-aici prima zi

-si s-a umflat mult pana a doua zi
-se clateste bine si se lasa putin la scurs


-se pune ceapa si usturoiul intr-un blender si se maruntesc putin


-adaugam apoi nautul, si-l lasam pana se marunteste bine,oprind din cand in cand pentru a apasa in jos nautul lipit pe peretii vasului

-va iesi scortos,dar NU SE ADAUGA APA
-asa a aratat la mine,cel mai bine se da prin masina de carne

-se adauga celelalte ingrediente
-se amesteca bine si se lasa ~30 minute la frigider

-se formeaza apoi chiftelute ,dar trebuie stranse ffff bine in mana,sa iasa toata zeama si se presoara susan deasupra

-se prajesc in ulei pe foc mediu

-le-am servit cu lipie Montignac (50 % faina integrala si 50 % tarate), salata romana, rosii si castraveti murati-ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff gustos !!!!!!!!!!!

.
.

Sursa : reteta am modificat-o sa fie Monti,originala a fost scrisa de Elena Antony pe culinar.ro





2 comments:

  1. Salut. Cum se prepara lipia Montignac? Se pune si drojdie?

    ReplyDelete
  2. Faina integrala cu tarate in cantitati egale , apa cat cuprinde, un pic de sare si bineinteles drojdie .
    Daca ai gluten sa pui 1-2 linguri ar fi super !

    ReplyDelete

Online

Total Pageviews