Sandwich Falafel Montignac
Ingrediente
-1 cana naut
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
.
-1 ceapa medie
-3 catei de usturoi
-1/2 legatura patrunjel tocat
-5 linguri seminte susan
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita fructoza
-1/2 lingurita praf de copt
-1 lingura faina integrala
-1 lingura tarate
-1/8 lingurita turmeric
-1 lingurita cumin
-1/2 lingurita coriandru macinat
-1/8 lingutita chilli
-1/4 lingurita piper negru
-1/2 cana ulei pentru prajit.
.-pasul I : pregatim nautul cu bicarbonatul
-se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~25 h)
-aici prima zi
-si s-a umflat mult pana a doua zi
-se clateste bine si se lasa putin la scurs
-se pune ceapa si usturoiul intr-un blender si se maruntesc putin
-adaugam apoi nautul, si-l lasam pana se marunteste bine,oprind din cand in cand pentru a apasa in jos nautul lipit pe peretii vasului
-va iesi scortos,dar NU SE ADAUGA APA
-asa a aratat la mine,cel mai bine se da prin masina de carne
-asa a aratat la mine,cel mai bine se da prin masina de carne
-se adauga celelalte ingrediente
-se amesteca bine si se lasa ~30 minute la frigider
-se amesteca bine si se lasa ~30 minute la frigider
-se formeaza apoi chiftelute ,dar trebuie stranse ffff bine in mana,sa iasa toata zeama si se presoara susan deasupra
-se prajesc in ulei pe foc mediu
-le-am servit cu lipie Montignac (50 % faina integrala si 50 % tarate), salata romana, rosii si castraveti murati-ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff gustos !!!!!!!!!!!
.
.
Sursa : reteta am modificat-o sa fie Monti,originala a fost scrisa de Elena Antony pe culinar.ro
Labels: Montignac, Preparate fara carne
2 Comments:
At Saturday, November 09, 2013 , Anonymous said...
Salut. Cum se prepara lipia Montignac? Se pune si drojdie?
At Saturday, November 09, 2013 , alina_retete_dietetice said...
Faina integrala cu tarate in cantitati egale , apa cat cuprinde, un pic de sare si bineinteles drojdie .
Daca ai gluten sa pui 1-2 linguri ar fi super !
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home