Retete Montignac

Low Glycemic Recipes

Wednesday, October 21, 2009

Tarta cu mere



Ingrediente 

-4 oua
-4 lg. fructoza
-2-3 lg. ulei
-6 lg. cu varf nuca macinata
-2 lg. mai rase faina (1 lingura faina integrala+1 lingura tarate)
-7-8 mere 
-scortisoara
.
-se unge o tava cu unt (fundul si peretii) , se aseaza frumos merele ,se presoara deasupra 2 linguri fructoza, scortisoara si o bucatica de unt(eu am dat prin razatoare).
-se adauga 5-6 linguri de apa si de la cuptor,180 C ,pana se inmoaie merele

-scoatem tava si o lasam la racit

-cat sta la racit,se va face blatul
-se separa galbenusurile de albusuri
-galbenusurile le frecam cu 2 linguri fructoza
-albusurile le batem spuma
-le ''impreunam'' ,adaugam nuca macinata si faina

-se toarna peste mere si imediat se da la cuptor

-merele trebuie sa fie acoperite
-compozitia iese mai lichida , asa ca nu va speriati

-am tinut tarta la 180 C timp de 20 min ,se verifica cu scobitoarea daca e coapta


-dupa ce s-a racorit un pic,am pus o farfurie mare de tort in cap si am intors tarta

-foarte buna,se executa foarte repede, se consuma si calda si rece, se poate consuma fara grija in F1



Sursa : Sheng (culinar)

Labels: , ,

4 Comments:

  • At Saturday, January 11, 2014 , Blogger Unknown said...

    Reteta este excelenta! Tocmai am incercat-o :) Multumesc si cu siguranta voi incerca si alte retete de pe site

     
  • At Saturday, January 11, 2014 , Blogger Unknown said...

    Tocmai am incercat reteta...a iesit excelent. Felicitari si multumesc! Cu siguranta voi mai incerca si alte retete de pe site

     
  • At Saturday, January 11, 2014 , Blogger alina_retete_dietetice said...

    Buna Gabriela, ma bucur ca ai preparat tarta si a iesit pe gustul tau ! Cu siguranta te vor incanta si celelalte retete de pe site, multumesc ca ma urmaresti,te pup !

     
  • At Sunday, February 18, 2018 , Blogger Cristina said...

    E geniala aceasta reteta, am facut-o de nenumarate ori, multumesc mult! De fapt am tras cu ochiul la mai multe retete si astept sa vii cu noi propuneri. Imi place f. mult blog-ul tau, ar fi pacat sa nu-l dezvolti. :)

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home