Paine Monti cu tarate
Ingrediente:
-se rastoarna pe masa inafainata cu faina integrala si se acopera aluatul cu faina,se apasa usor cu mana si i se da o forma dorita
-acoperim cu folie de aluminium,tinem la 250 C timp de 30 min,apoi luam folia si mai tinem 15 min
-am servit cu masline,branza si rosii
Sursa : jenyk-meniuri montignace
-225 g.faina integrala
-225 g.tarate de ovaz
-360 ml.apa calduta
-un cub proaspat de drojdie
- se amesteca fainurile,sarea,drojdia si apa calduta,atat cat sa se adune toate
-se acopera cu o folie si se da la odihnit 24-30 ore
-cantitatea de tarate fiind mare,aluatul nu va creste
-intr-un castron se pune o foaie pergament ,apoi se pune aluatul cu forma dorita
-se mai da la crescut 2-3 ore
-se incinge cuptorul la 250 C ,cand e ffff fierbinte mutam repede aluatul cu hartia pergament intr-o tava sau oala tuci
-mai presuram un pic faina deasupra si dam la cuptor
-am servit cu masline,branza si rosii
Sursa : jenyk-meniuri montignace
3 Comments:
At Wednesday, February 05, 2014 , Georgiana said...
Cu ce se poate manca painea asta? Si cand? Doar la MD.
At Thursday, February 06, 2014 , alina_retete_dietetice said...
Painea se poate manca si cu grasimi (carne , unt,oua) ,deoarece faina folosita este de 50:50 .
At Wednesday, March 21, 2018 , Dorina Harangus said...
Eu stiam ca trebuie sa fie 2 parti tarate si o parte faina integrala,ca sa fie conform si sa se poata manca in faza intai la mesele lipidice.
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home