Printfriendly

Friday, November 20, 2009

Ficatei de pui




Ingrediente

-700 gr ficatei de pui
-2 cepe
-4 catei de usturoi
-1 lingura bulion (FARA zahar)
-1 lingura smantana
-boia iute,sare,piper ,foi de dafin ,etc
-zeama de la o lamaie mica
-patrunjel, marar
.
-curatam ficateii ,ii spalam bine, ii scurgem si ii punem in tigaie cu putin ulei incins
-adaugam ceapa taiata si foia de dafin , lasam pe foc pana ea gata, amestecand din cand in cand

-amestecam bulionul cu smantana si adaugam in ficat

-intre timp pregatim usturoiul il tocam,eu l-am taiat marunt,il adaugam ficatelului impreuna cu verdeata tocata

-potrivim de sare si boia iute
-acoperim cu capacul si lasam acolo sa se imbine aromele amestecam cu zeama de la lamaie

-ficateii au iesit foarte moi si sosuletul delicios
-am mancat cu muraturi si wasa (continea si tarate)

Sursa : antzuka (culinar.ro)

3 comments:

  1. La noi in familie se mananca cu mare placere ficatei. Reteta mea clasica era sa ii scad in vin cu ceapa. Pana am incercat reteta ta. Mi s-a interzis sa fac alte experimente, de acum inainte numai asa mancam ficatei. :) Mersi frumos!

    ReplyDelete
  2. OOoo Monica , ma bucur ca v -au placut ficateii si familia are dreptate ,
    reteta nu e de ocolit si trebuie preparati ficateii din nou dupa aceasta reteta :)

    ReplyDelete
  3. Cei mai buni ficăței, tocmai ce am mâncat! Excelenta rețeta! 😘😘😘

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...