Saratele Monti
Ingrediente
-1 cana jumatate de faina integrala
-1 cana jumatate de tarate
-350 g telemea
-1 ou
-180 g unt
-chimen
-sare (doar daca telemeaua nu e sarata)
-jumatate de cana kefir (cana de 250 ml)
-1 ou (pt uns)
.
.
-am amestecat branza,untul ,kefirul,chimenul si sarea
-am turnat peste faina + tarate
-am invelit cu o folie si dat la rece 1-2 ore
-se scoate,se intinde pe masa,eu am uns cu putin ulei,ca se prindea si de masa si de sucitor ,apoi am taiat forme
-recomand sa fie intinsa foaia cat mai subtire,asa vor iesi mai crocante
-am pus in tava ,se poate unge cu ou si presura chimen sau mac deasupra
-am dat la foc normal,timp de 20-25 min
-minunateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-minunateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-se pot manca dupa o masa lipidica
.
.
.
.
.
.Sursa : Antzuka (culinar.ro)
3 Comments:
At Friday, January 15, 2010 , Unknown said...
Ce bine arata!
Trebuie s-o incerc si eu.
Dar spunemi kefir este cumva chimen?
Pe curand.
At Friday, January 15, 2010 , alina_retete_dietetice said...
Buna Daniela,saratelele sunt minunate,nu se simte taratea si sunt bune cand avem chef de rantait ceva,dar sa nu ingrase
KEFIRUL este lapte acru + apa ,se gaseste si in Romania ,langa raionul cu lactate.
Daca nu ,poti folosi smantana si adaugi apa
At Thursday, July 04, 2019 , adyna said...
Faina integrala si taratele sunt in cantitati egale la volum, e ok?
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home