Paine integrala
Ingrediente
-2 1/4 cani faina de grau integrala
-1 cana de apa calda (250 ml)
-1 lingura drojdie uscata
-1 ingurita de sare
-1/2 lingurita otet de mere
-o forma de cozonac
-
-turnati apa intr-un vas,adaugati drojdia uscata peste apa si lasati-o pana se dizolva(cca 5 min)
-adaugati sarea si otetul
-amestecati bine, pe urma adaugati treptat faina
-amestecati incet pana cand aluatul se intareste si nu se mai lipeste de castron
-se pune aluatul in forma cu hartie de copt
-se acopera ,se lasa la loc cald cam 1-2 ore
-a crescut foarte frumos dupa 1 ora si ceva
-se incinge cuptorul la 170 C ,se pune painea la cuptor cam 1 ora, pana capata o culoare frumoasa
-e ffff gustoasa,usor si rapid de facut
-a mers perfect la un ceai (fara indulcitori) si dulceata conforma Monti
-se mai poate consuma cu legume sau lactate pana la 1% grasimi
.
.
Sursa : mon (culinar.ro)
5 Comments:
At Sunday, January 31, 2010 , Unknown said...
Arata foarte bine.
Pe curand
At Sunday, January 31, 2010 , alina_retete_dietetice said...
Multumesc mult !
Nu numai ca arata bine,dar e sanatoasa si gustoasa :)
At Tuesday, May 27, 2014 , Unknown said...
Fara framatare sa inteleg ?
At Tuesday, May 27, 2014 , Unknown said...
Fara framatare sa inteleg ?
At Tuesday, May 27, 2014 , alina_retete_dietetice said...
Bineinteles ca se framanta,credeam ca se va intelege din moment ce e aluat :)
Bafta la framantat si sper sa fie painea pe gustul tau . Ai grija sa nu o consumi cu grasimi !!!
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home