Supa crema de sparanghel
Ingrediente
500 gr sparanghel alb sau verde
1 felie lamaie
1 lingurita fructoza
1 lingurita sare
1 ceapa mica
2 catei usturoi
2 linguri smantana
1 pahar vin alb sau supa
1 vf cutit nucsoara
sare,piper
Se curata sparanghelul ca aici ,unde am folosit sparghelul ca garnitura .
Se taie bucati si se pun la fiert cu felia de lamaie ,lingurita de fructoza si sare .
Separat , intr-o tigaie se va undi ceapa cu usturoiul , cand vor incepe sa se rumeneasca ,se va turna un pahar cu vin sau supa si se va lasa sa fiarba.
Dupa ce se va evapora,adaugam smantana,sare,piper si nucsoara .
Se lasa la fiert pana se ingroasa.
Oprim intr-o canita "zeama" de la sparanghelul fiert daca e prea multa ,bagam mixerul ,la sfarsit vom adauga si smantana care s-a ingrosat intre timp.
Daca supa e prea groasa /cremoasa,se mai poate subtia cu supa oprita din canita .
E minunata si sanatoasa aceasta supa !
Labels: ceapa, Montignac, piper, sare, smantana, sparanghel, usturoi
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home