Retete Montignac

Low Glycemic Recipes

Friday, May 24, 2013

Tort cu afine si capsuni



Blat 

4 oua
4 linguri fructoza
4 linguri nuca data prin masina
2 linguri faina de migdale (sau soia)
1/2 plic praf de copt 

Crema 

400 gr iaurt degresat
250 ml frisca lichida
2 plicuri agar agar (2 x10 gr)
fructoza (dupa gust)
250 gr afine
1 esenta vanilie (optional) 

Topping 

capsuni
agar-agar
fructoza


Se prepara un blat cu ingredientele de mai sus , faina de migdale poate fi inlocuita cu faina de soia. Am vazut pe internet ca multe gospodine se plang ca e prea scumpa faina de migdale,eu o folosesc deoarece aici (in Germania) nu gasesc nicaieri faina de soia  si incerc s-o inlocuiesc cu ce am la indemana,  dar sa fie Monti in acelasi timp. 
Se da la cuptor si se coace in jur de 20 min la 180 C .


A iesit un blat foarte pufos si mirosea atat de bine in bucatarie !!!  Dupa ce s-a racit  , l-am taiat in 2 cu ajutorul unui fir de ata ,deoarce nu era inalt si nu am putut folosi cutitul .  


Cat timp a stat blatul la cuptor, m-am ocupat de crema . Am folosit gelatina vegetala agar agar si am preparat-o conform instructiunilor de pe plic. 
In locul gelatinei agar agar se poate folosi  gelatina normala ,tot 2 plicuri .
Dupa ce s-a racorit gelatina  ,a inceput sa se intareasca . Am bagat mixerul in ea sa o desfac si usor am adaugat iaurtul si frisca lichida . 
Pe fundul unei tavi am asezat jumatate de blat,apoi am turnat jumatate din crema si afinele , acoperind totul cu cealalta jumatate de blat si la sfarsit restul de crema .



Gelatina vegetala se intareste si la temperatura camerei ,nu e nevoie de frigider sau loc racoros sa se intareasca ca la gelatina normala .Dupa ce s-a intarit crema , am ornat cu capsuni si cu un pumn de afine ,acoperindu -le cu gelatina transparenta agar agar . 
Nu se folsoeste Tortenguss (nu stiu cum se numeste in romana,cred ca gelatina pentru tarte ) deoarece are amidon .


Foarte racoros ,dulce si cremos .
Se va repeta cat de curand ,dar voi jongla cu alte fructe ,poate ,zmeura,numai capsuni sau mure.
Vi-l recomand din inima !



Labels: , , , , , , , , , ,

5 Comments:

  • At Friday, July 25, 2014 , Blogger Unknown said...

    Alina am facut tortul asta ieri sa-l sarbatorim pe micutul meu. Atat doar ca am pus zmeura in loc de capsuni. A iesit excelent si s-a mancat pe loc! Inclusiv fii-mea cea mare care comenteaza daca nu e ciocolata a mancat cu mare placere. Multumesc frumos!
    Monica

     
  • At Saturday, July 26, 2014 , Blogger alina_retete_dietetice said...

    Ce ma bucur ca v-a placut ! Si ma mai bucur ca mi-a bagat cineva in seama tortuletul asta minunat ! Asa-i ca se prepara usor si rapid ?
    Ai folosit agar-agar sau gelatina ?

     
  • At Sunday, July 27, 2014 , Blogger Unknown said...

    Agar-agar si s-a facut rapid. Eu l-am facut in tava mica ca la cea mare imi lipsea fundul (l-am uitat prin vecini) asa ca am taiat blatul in 3. A iesit minunat si asa pe inaltime. Pupici Monica

     
  • At Saturday, July 27, 2019 , Blogger Alina said...

    Buna Alina! Se poate folosi frisca lichida si oua in combinatie cu iaurt degreasat? Cred ca ai lipide cu glucide la un loc? E OK pt F1?

     
  • At Saturday, July 27, 2019 , Blogger Alina said...

    Buna Alina! Se pot combina glucidele (iaurt degresat) cu lipidele (smantana si oua) la aceiasi masa? E OK pt F1?

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home