Friday, May 24, 2013

Tort cu afine si capsuni



Blat 

4 oua
4 linguri fructoza
4 linguri nuca data prin masina
2 linguri faina de migdale (sau soia)
1/2 plic praf de copt 

Crema 

400 gr iaurt degresat
250 ml frisca lichida
2 plicuri agar agar (2 x10 gr)
fructoza (dupa gust)
250 gr afine
1 esenta vanilie (optional) 

Topping 

capsuni
agar-agar
fructoza


Se prepara un blat cu ingredientele de mai sus , faina de migdale poate fi inlocuita cu faina de soia. Am vazut pe internet ca multe gospodine se plang ca e prea scumpa faina de migdale,eu o folosesc deoarece aici (in Germania) nu gasesc nicaieri faina de soia  si incerc s-o inlocuiesc cu ce am la indemana,  dar sa fie Monti in acelasi timp. 
Se da la cuptor si se coace in jur de 20 min la 180 C .


A iesit un blat foarte pufos si mirosea atat de bine in bucatarie !!!  Dupa ce s-a racit  , l-am taiat in 2 cu ajutorul unui fir de ata ,deoarce nu era inalt si nu am putut folosi cutitul .  


Cat timp a stat blatul la cuptor, m-am ocupat de crema . Am folosit gelatina vegetala agar agar si am preparat-o conform instructiunilor de pe plic. 
In locul gelatinei agar agar se poate folosi  gelatina normala ,tot 2 plicuri .
Dupa ce s-a racorit gelatina  ,a inceput sa se intareasca . Am bagat mixerul in ea sa o desfac si usor am adaugat iaurtul si frisca lichida . 
Pe fundul unei tavi am asezat jumatate de blat,apoi am turnat jumatate din crema si afinele , acoperind totul cu cealalta jumatate de blat si la sfarsit restul de crema .



Gelatina vegetala se intareste si la temperatura camerei ,nu e nevoie de frigider sau loc racoros sa se intareasca ca la gelatina normala .Dupa ce s-a intarit crema , am ornat cu capsuni si cu un pumn de afine ,acoperindu -le cu gelatina transparenta agar agar . 
Nu se folsoeste Tortenguss (nu stiu cum se numeste in romana,cred ca gelatina pentru tarte ) deoarece are amidon .


Foarte racoros ,dulce si cremos .
Se va repeta cat de curand ,dar voi jongla cu alte fructe ,poate persici ,zmeura sau cirese.
Vi-l recomand din inima !



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...