Hummus Teo (F1)
Am pus ochii pe Humuss-ul lui Teo de cand a postat reteta pe blog ,n-am mai rezistat si am trecut la treaba ,transformandu-l intr-un Hummus Montignac.
Ingrediente
1 conserva naut (400 gr)
1 lingura rasa tahina
5 linguri ulei de masline
1 legatura de coriandru (am folosit patrunjel)
zeama de la 1/2 lamaie
sare,piper,boia,seminte
usturoi optional
Se scurge nautul bine ,se clateste bine si cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie il vom transforma intr-o pasta cat mai cremoasa. Usor se va adauga tahini ,apoi 3 linguri de masline ,una cate una ,2 linguri lasand pentru garnisit .
Daca compozitia e prea densa,o putem subtia cu apa foarte rece sau chiar gheata. Acest secret il stiu de la un bucatar libanez .
La sfarsit se va adauga sare ,piper,coriandru si zeama de lamaie .
Se va aseza frumos intr-un bol,se va nivela si orna dupa plac. Am folosit cele 2 linguri de ulei de masline,boia si multe seminte.
Am servit cu wasa (50 % + 50 % ) !
Este o nebunie ,as manca acest hummus zilnic !
Recomand reteta din toata inima !
Labels: Hummus, Montignac, Preparate fara carne
2 Comments:
At Thursday, January 29, 2015 , dansatoarea said...
cum se face tahina ?
At Monday, June 08, 2015 , Delia said...
M-am intrebat si eu. Iata o reteta usoara:
http://www.bucatarmaniac.ro/2011/02/cum-se-face-tahini-acasa.html
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home