Printfriendly

Monday, February 15, 2010

Tarta de ciocolata


Blat

- 140 gr. ciocolata 81%
-140 gr. unt
-5 galbenusuri (frecate cu 2 lg. fructoza)
-3 albusuri (batute cu 3 lg. fructoza)
.
Crema 

-250 ml. smantana dulce
-150 gr.ciocolata 81 %
-1 lingura nes
.
-se topeste untul + ciocolata la bain-marie ,apoi se da putin la rece

-se mixeaza galbenusurile cu fructoza
-se toarna cate putin din ciocolata topita peste galbenusuri ,se amesteca incet

-apoi se adauga pe rand albusurile batute bine cu fructoza

-rezulta o crema spumoasa ,care se va rasturna intr-o tava unsa cu unt

-se baga la cuptor la 170 gr. ,la mine s-a copt dupa 20 min ,se verifica cu paiul

-crema se va face la bain-marie ,se pune smantana,ciocolata si nessul (fara cofeina)

-dupa ce s-a racit blatul ,se va turna crema usor rece peste blat (blatul este intors cu fundul in sus si fatza in jos :)) )

-se da la rece si se papa cand avem pofta de ceva dulce
-este absolut minunata
-demential de buna cu o crema atat de fina si blat fff ciocolatos

.
Sursa : Sheng (culinar)

12 comments:

  1. Va multumesc fetelor
    Va invit si pe voi la o felie de tarta !!!!
    Este nemaipomenita :)

    ReplyDelete
  2. Arata formidabil ! si zici ca fructoza este permisa, nu ingrasa? Eu am auzit ca nu e sanatoasa deloc, nu stiu ce sa mai cred, serios !

    Felicitari pentru blog,ai multa ambitie sa fii Monti.

    ReplyDelete
  3. Oh, ce bunatate aratoasa, felicitari!
    Ma gandesc ca se poate folosi sirop de agave in loc de fructoza (eu am renuntat complet la fructoza in favoarea siropului si pana acum mi-a iesit ok tot ce-am facut asa).

    ReplyDelete
  4. Kalua,este foarte bun siropul de agave,din pacate eu nu am gasit aici unde ma aflu
    Mi-ai reamintit tarta aceasta minunata ,cred ca ma voi duce sa cumpar ingredientele si trec la treaba ,ca mi-ai facut pofta

    ReplyDelete
  5. Sirop de agave se gaseste si la drogheria dm.

    ReplyDelete
  6. Delicioasa,am facut aceasta tarta de Paste...inca mai am 2 felite jumatate si o savurez incet incet ca sa nu se termine:D.Este absolut un deliciu.Rece de la frigider este foarte buna si racoritoare.Felicitari

    ReplyDelete
  7. Anonim , ma bucur ca ti-a placut tarta ! Asa savurez si eu cate o bucatica ,sa mai ramana... si pe maine .... si pentru poimaine daca se poate !
    Buna rau , se face rapid si nici nu ingrasa !

    ReplyDelete
  8. Oare se poate folosi faina de alune de padure...?Ca migdale nu mai am , si tare as incerca-o we ul asta.

    ReplyDelete
  9. :)) Am incurcat retetele...vroiam sa scriu la pancakes cu Nutella!!

    ReplyDelete
  10. Buna Laura , se poate inlocui faina de alune cu cea de migdale, deoarece au acelasi ig (15) . Incearca sa o macini bine la rasnita sau robot, sa fie cat mai fina . Bafta !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...