Tarta de ciocolata
Blat
- 140 gr. ciocolata 81%
-140 gr. unt
-5 galbenusuri (frecate cu 2 lg. fructoza)
-3 albusuri (batute cu 3 lg. fructoza)
.
Crema
-250 ml. smantana dulce
-150 gr.ciocolata 81 %
-1 lingura nes
.
-se topeste untul + ciocolata la bain-marie ,apoi se da putin la rece
-se mixeaza galbenusurile cu fructoza
-se toarna cate putin din ciocolata topita peste galbenusuri ,se amesteca incet
-apoi se adauga pe rand albusurile batute bine cu fructoza
-rezulta o crema spumoasa ,care se va rasturna intr-o tava unsa cu unt
-se baga la cuptor la 170 gr. ,la mine s-a copt dupa 20 min ,se verifica cu paiul
-crema se va face la bain-marie ,se pune smantana,ciocolata si nessul (fara cofeina)
-se da la rece si se papa cand avem pofta de ceva dulce
-este absolut minunata
-demential de buna cu o crema atat de fina si blat fff ciocolatos
.
Sursa : Sheng (culinar)
12 Comments:
At Monday, February 15, 2010 , Nik26 said...
Ti-a iesit de nota 10! ;)
At Wednesday, February 24, 2010 , cupcake said...
arata super
At Thursday, February 25, 2010 , alina_retete_dietetice said...
Va multumesc fetelor
Va invit si pe voi la o felie de tarta !!!!
Este nemaipomenita :)
At Friday, July 23, 2010 , Ina said...
Arata formidabil ! si zici ca fructoza este permisa, nu ingrasa? Eu am auzit ca nu e sanatoasa deloc, nu stiu ce sa mai cred, serios !
Felicitari pentru blog,ai multa ambitie sa fii Monti.
At Monday, October 25, 2010 , kalua said...
Oh, ce bunatate aratoasa, felicitari!
Ma gandesc ca se poate folosi sirop de agave in loc de fructoza (eu am renuntat complet la fructoza in favoarea siropului si pana acum mi-a iesit ok tot ce-am facut asa).
At Tuesday, October 26, 2010 , alina_retete_dietetice said...
Kalua,este foarte bun siropul de agave,din pacate eu nu am gasit aici unde ma aflu
Mi-ai reamintit tarta aceasta minunata ,cred ca ma voi duce sa cumpar ingredientele si trec la treaba ,ca mi-ai facut pofta
At Saturday, October 30, 2010 , kalua said...
Sirop de agave se gaseste si la drogheria dm.
At Wednesday, May 08, 2013 , Anonymous said...
Delicioasa,am facut aceasta tarta de Paste...inca mai am 2 felite jumatate si o savurez incet incet ca sa nu se termine:D.Este absolut un deliciu.Rece de la frigider este foarte buna si racoritoare.Felicitari
At Thursday, May 23, 2013 , alina_retete_dietetice said...
Anonim , ma bucur ca ti-a placut tarta ! Asa savurez si eu cate o bucatica ,sa mai ramana... si pe maine .... si pentru poimaine daca se poate !
Buna rau , se face rapid si nici nu ingrasa !
At Friday, October 04, 2013 , Laura said...
Oare se poate folosi faina de alune de padure...?Ca migdale nu mai am , si tare as incerca-o we ul asta.
At Friday, October 04, 2013 , Laura said...
:)) Am incurcat retetele...vroiam sa scriu la pancakes cu Nutella!!
At Friday, October 04, 2013 , alina_retete_dietetice said...
Buna Laura , se poate inlocui faina de alune cu cea de migdale, deoarece au acelasi ig (15) . Incearca sa o macini bine la rasnita sau robot, sa fie cat mai fina . Bafta !
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home