Retete Montignac

Low Glycemic Recipes

Monday, February 15, 2010

Tarta de ciocolata


Blat

- 140 gr. ciocolata 81%
-140 gr. unt
-5 galbenusuri (frecate cu 2 lg. fructoza)
-3 albusuri (batute cu 3 lg. fructoza)
.
Crema 

-250 ml. smantana dulce
-150 gr.ciocolata 81 %
-1 lingura nes
.
-se topeste untul + ciocolata la bain-marie ,apoi se da putin la rece

-se mixeaza galbenusurile cu fructoza
-se toarna cate putin din ciocolata topita peste galbenusuri ,se amesteca incet

-apoi se adauga pe rand albusurile batute bine cu fructoza

-rezulta o crema spumoasa ,care se va rasturna intr-o tava unsa cu unt

-se baga la cuptor la 170 gr. ,la mine s-a copt dupa 20 min ,se verifica cu paiul

-crema se va face la bain-marie ,se pune smantana,ciocolata si nessul (fara cofeina)

-dupa ce s-a racit blatul ,se va turna crema usor rece peste blat (blatul este intors cu fundul in sus si fatza in jos :)) )

-se da la rece si se papa cand avem pofta de ceva dulce
-este absolut minunata
-demential de buna cu o crema atat de fina si blat fff ciocolatos

.
Sursa : Sheng (culinar)

Labels: ,

12 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home