Retete Montignac

Low Glycemic Recipes

Tuesday, November 24, 2015

Aricei cu nuca




Prea buni , prea ca la....bunica !!! 
Nu mai e la moda sa preparam astfel de dulciuri , dar nimeni n-ar refuza o portie de aricei cu nuca ,parca si acum le simt gustul si mirosul din bucataria bunicii mele .Ii placea sa-i coaca iarna ,facea intotdeauna cantitati mari , stiind ca se mananca si parca niciodata nu erau destui. 
Vine iarna , vine Craciunul si incet ,incet imi pregatesc listuta cu bunatatile pe care le voi pregati de sarbatori . Am inceput listuta cu dulciuri , drept dovada am trecut la testat retete noi . Reteta de unde m-am inspirat , se gaseste pe blogul Bucatar Maniac.Am decis sa prepar doar jumatate de reteta ,asa ca am injumatatit ingredientele , mi-a iesit fix o tava mare de aragaz si vreo 23 de aricei .

Ingrediente 
2 galbenusuri 
2 albusuri batute spuma
75 gr de unt
100 gr de tarate de ovaz
100 gr de faina integrala
25 gr migdale macinate 
50 gr de fructoza (2 linguri)
1/2 pachetel de praf de copt
1 vf  de cutit sare
esente de vanilie si rom
nuca taiata marunt (cca 150 gr)

Se freaca galbenusurile cu untul , fructoza si esentele .
Taratea se amesteca cu faina integrala, praful de copt, sarea si migdalele macinate. Acestea din urma pot fi inlocuite cu tarate.
Se omogenizeaza bine pana rezulta un aluat potrivit . 
Albusurile se bat un pic cu furculita, NU spuma cum am facut eu (e gresit !!! nu se prinde nuca bine din cauza spumei) .


Se preincalzeste cuptorul .
Am format bilute cu diametrul de 2 cm , le-am dat prin albus , apoi le-am invartit in nuca tocata.


Am asezat ariceii intr-o tava acoperita cu hartie de copt ,se lasa spatiu intre ei, la cuptor vor creste si se vor aplatiza usor .
Se coc 5 minute la foc iute (cca 190 C) , apoi 20 de minute la foc potrivit (cca 160 C) .


Nu-i atingeti fierbinti ca se vor sfarama in zeci de bucatele ,lasati-i la racit minim 20 minute ,apoi va puteti delecta cu un aricel dulce, nu inainte de ai pudra cu fructoza .



Buni , buni rau !!! Cine are curaj sa-i incerce ? 




7 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home