Aricei cu nuca
Prea buni , prea ca la....bunica !!!
Nu mai e la moda sa preparam astfel de dulciuri , dar nimeni n-ar refuza o portie de aricei cu nuca ,parca si acum le simt gustul si mirosul din bucataria bunicii mele .Ii placea sa-i coaca iarna ,facea intotdeauna cantitati mari , stiind ca se mananca si parca niciodata nu erau destui.
Vine iarna , vine Craciunul si incet ,incet imi pregatesc listuta cu bunatatile pe care le voi pregati de sarbatori . Am inceput listuta cu dulciuri , drept dovada am trecut la testat retete noi . Reteta de unde m-am inspirat , se gaseste pe blogul Bucatar Maniac.Am decis sa prepar doar jumatate de reteta ,asa ca am injumatatit ingredientele , mi-a iesit fix o tava mare de aragaz si vreo 23 de aricei .
Ingrediente
2 galbenusuri
2 albusuri batute spuma
75 gr de unt
100 gr de tarate de ovaz
100 gr de faina integrala
25 gr migdale macinate
50 gr de fructoza (2 linguri)
1/2 pachetel de praf de copt
1 vf de cutit sare
esente de vanilie si rom
nuca taiata marunt (cca 150 gr)
Se freaca galbenusurile cu untul , fructoza si esentele .
Taratea se amesteca cu faina integrala, praful de copt, sarea si migdalele macinate. Acestea din urma pot fi inlocuite cu tarate.
Se omogenizeaza bine pana rezulta un aluat potrivit .
Albusurile se bat un pic cu furculita, NU spuma cum am facut eu (e gresit !!! nu se prinde nuca bine din cauza spumei) .
Se preincalzeste cuptorul .
Am format bilute cu diametrul de 2 cm , le-am dat prin albus , apoi le-am invartit in nuca tocata.
Am asezat ariceii intr-o tava acoperita cu hartie de copt ,se lasa spatiu intre ei, la cuptor vor creste si se vor aplatiza usor .
Se coc 5 minute la foc iute (cca 190 C) , apoi 20 de minute la foc potrivit (cca 160 C) .
Nu-i atingeti fierbinti ca se vor sfarama in zeci de bucatele ,lasati-i la racit minim 20 minute ,apoi va puteti delecta cu un aricel dulce, nu inainte de ai pudra cu fructoza .
Buni , buni rau !!! Cine are curaj sa-i incerce ?
7 Comments:
At Friday, December 04, 2015 ,
Unknown said...
I-am facut si eu. Sunt deliciosi
At Friday, December 04, 2015 ,
alina_retete_dietetice said...
Ma bucur nespus de mult ca ai incercat reteta si ti-au placut ariceii !
At Wednesday, August 29, 2018 ,
Unknown said...
Absolut delicios.Am avut surpriză plăcută.Multumesc.Modul de alimentație Montignac ,îl abordez de 10ani,dar dulciuri nu am indraznit, până la tortul pufos.Este totul foarte savuros.
At Thursday, April 09, 2020 ,
Simona said...
Felicitări draga Alina pentru rețetele tale minunate!
Nu știu dacă mai este activ acest blog dar eu ma bucur de rețetele tale minunate! 😍
At Thursday, December 10, 2020 ,
Unknown said...
Am incercat...rezultatul a fost senzațional de savuros...acum voi face rețetă dublată.
Mulțumesc frumos.
At Thursday, December 10, 2020 ,
Unknown said...
Savuros dulce...am incercat... mulțumesc.
At Sunday, December 13, 2020 ,
Unknown said...
Mulțumesc pentru rețetă.
Ușor de făcut...savuroși...
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home