Inghetata de iaurt cu zmeura --- Raspberry Yogurt Ice Cream
Iubesc inghetata !
Cum suntem in plina vara si evitam sa pornim cuptorul , putem opta oricand pentru aceasta inghetata sau mai bine zis : iaurt inghetat cu zmeura.
Mi-a placut mai mult la consistenta decat inghetata care se prepara cu smantana lichida 30 % , este foarte cremoasa si sanatoasa ,sa nu uitam ca zmeura este un antioxidant mult mai puternic decat rosiile ,iar iaurtul este o sursa buna de calciu .
Ingrediente
450 gr iaurt natural 3,5 % (3 paharele a cate 150 gr)
125 gr zmeura proaspata
2 linguri de fructoza
esenta de vanilie (optional)
Am pus iaurtul intr-un tifon si l-am lasat la scurs o noapte .A doua zi iaurtul era foarte bine scurs de zer si avea o consistenta foarte cremoasa .
Am spalat zmeura si am lasat-o la scurs .
Intr-un bol am adaugat " bulgarele de iaurt scurs " , zmeura si fructoza .
Esenta nu am mai adaugat deoarece zmeura era foarte coapta si aromata .
Am spalat zmeura si am lasat-o la scurs .
Intr-un bol am adaugat " bulgarele de iaurt scurs " , zmeura si fructoza .
Esenta nu am mai adaugat deoarece zmeura era foarte coapta si aromata .
Se paseaza totul cu o furculita si se omogenizeaza foarte bine .
Se pune compozitia intr-o caserola si se da la congelator sau puteti folosi masina de inghetata .
Este absolut minunata dupa 30-40 min , o consistenta foarte cremoasa si nu se simt ace .
Daca sta la congelator cateva ore, se scoate cu 10-15 minute inainte de servire .
Este absolut minunata si foarte cremoasa !
Ingredients
450 gr plain yogurt 3,5 %
125 gr fresh raspberries
2 tablespoons of fructose
1 vanilla esence (if u want)
Place a piece of cheesecloth or soft cotton in the colander and place the colander over a deep bowl ,add the yogurt and let to drain for 24 hours .
Next day , transfer the resulting chesse (which will be thick) into a bowl ,add the fructose ,fresh raspberries and stir well.
Freeze in your ice cream machine according to the manufacturer s directions. When finished , the ice cream will be soft .
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home