Retete Montignac

Low Glycemic Recipes

Sunday, June 15, 2014

Mousse de ciocolata --- Chocolate Mousse



Cand aveti pofta de ceva dulce si nu aveti chef de copt blaturi sau alte dulcegarii , cumparati un avocado  copt si in 2 minute il veti transforma  intr-un desert divin ,sanatos ,nutritiv ,cu proprietati antioxidante , fara sa-i adaugati lactate sau oua . 
Cu cat avocado-ul este mai copt, cu atat mousse-ul va fi mai spumos .
Este un desert foarte sanatos si se prepara extrem de repede . 

Ingrediente

1 avocado copt  
1 lingura de cacao 
1 lingura de fructoza sau 1 lingura sirop de agave
1 esenta de vanilie sau rom  (dupa plac) 


Avocado-ul copt (moale la atingere) se curata de coaja,se taie in doua, se scoate samburele si cu o lingura se scobeste tot miezul .
Se pune in robotul de bucatarie impreuna cu celelalte ingrediente . La un moment dat am mutat toate ingredientele intr-un vas si am bagat mixerul stick , deoarece compozitia se tot lipea de peretii vasului si nu reuseam s-o omogenizez .


Se amesteca bine timp de 20-30 de secunde pana rezulta o crema lucioasa ca o spuma .
In functie de preferinte se mai poate adauga indulcitor sau cacao .
Se da la rece sau se poate savura chiar dupa ce s-au amestecat bine ingredientele . 
Daca-l tineti la frigider minim 6 ore, se va intari putin ,dar tot delicios ramane .


Incercati-l si savurati-l cu intreaga familie ! 
Daca gasiti in supermarket-uri numai avocado necopt / ferm la atingere, cumparati-l si pastrati-l minim 3-4 zile in casa (dar nu frigider !!!) , timp in care se va coace.  
Daca aveti copii mofturosi care nu vor sa pape avocado , inlocuiti cacaoa cu pudra de roscove si sigur va iesi un desert minunat si pe gustul lor .


Succes ! 




Ingredients 

1 ripe avocado
1 tablespoon cocoa powder
1 tablespoon of fructose or 1 tablespoon of agave syrup
1 vanilla or rum essence

Cut the avocado in half and remove the pit.
Using the spoon , scoop out the flesh .
Place the avocado , cocoa , fructose / agave syrup and essence in a food processor .
Blend until smooth and became creamy .
Taste and adjust for desired sweetness.
You can eat it right away or chill for a little whil before you dig in . 
Is very simple and easy to prepare .. 


Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home