Dovlecei umpluti cu carne
Am vazut multe retete de acest gen pe internet ,dar toate au orez in compozitie. Eu l-am scos , nefiind conform sa-l amestec cu carnea , l-am inlocuit cu miezul dovleceilor si rezultatul a fost minunat.
Ingrediente
4 dovlecei
300 gr carne tocata
1 ceapa tocata marunt
2 linguri patrunjel tocat
2 linguri de sos de rosii concentrat
cateva rosii cherry
condimente si arome : praf de usturoi ,paprika/praf de ardei rosu, sare,piper, dafin etc
Sos
suc de rosii +apa+vin +praf de usturoi+condimente (*1 lingura faina de naut daca doriti sosul mai grosut)
Spalam dovleceii , scoatem miezeul cu seminte ,fara sa-l aruncam .
Se caleste ceapa , se adauga carnea tocata , dupa ce s-a prajit ,adaugam un pic de apa ,miezul dovleceilor taiat marunt si ls sfarsit sosul de rosii si condimentele .
Umplem fiecare dovlecel cu amestecul de carne si-i asezam intr-o tava unsa cu ulei.
Deasupra le-am pus capacele din rosii cherry , dar se pot pune si felii de rosii .
In tava am turnat sosul de rosii preparat cu ingredientele de mai sus .
Se da la cuptor pentru circa 40 min .
Se servesc cu iaurt scurs bine de zer, amestecat cu marar tocat ,sare si piper .
Sunt minunati !
Pofta buna !!!!!
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home