Crackersi cu rozmarin
Ingrediente
150 gr migdale macinate
2-3 linguri telemea (daca e sarata,renuntati la sare)
1/2 lingurita sare
1 lingura rozmarin
1 lingura ulei de masline
1 ou
Intr-un bol se pun ingredientele umede (oul +uleiul) ,iar in alt bol ingredientele uscate .
Am batut oul cu uleiul , am amestecat ingredientele uscate , apoi le omogenizam impreuna , mi-a iesit o coca usor lipicioasa.
Pe o hartie de copt ,am pus aluatul si l-am acoperit cu alta hartie de copt si l-am intins cu un sucitor.
Am taiat forme cu ajutorul unui cutit , am bagat tava in cuptorul preincalzit , am tinut in jur de 12-15 min /170 C .
Cu cat coca este mai subtire,cu atat vor iesi crackersii mai crocanti .
Foarte ,foarte buni , dar calorici !!!
Se pot consuma ca gustare sau la mesele proteino-lipidice .
Se pot prepara si in varianta dulce, se va renunta la telemea,sare si se va adauga un pic de inculcitor , bucatele de ciocolata ,scortisoara etc
Iar la varianta sarata , se poate renunta la rozmarin si se va adauga alte ingrediente dupa plac ,cum ar fi : mac,susan,chimen,cascaval etc
Pofta buna !!!
2 Comments:
At Thursday, March 06, 2014 , Unknown said...
Buna Alina, la o gustare cam cati crackersi putem consuma?
At Monday, March 10, 2014 , alina_retete_dietetice said...
Depinde de marime, dar incearca sa te limitezi la 1 sau maxim 2 !!!!!
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home