Tarta cu branza si zmeura
M-am inspirat de pe blogul Maya s World , arata prea bine aceasta tarta pe blogul ei , asa ca am transformat-o in tarta conforma si am inlocuit unele ingrediente .
E un fel de cheesecake,dar cu aluat copt ,nu din biscuiti cum e reteta originala.
Aluat
250 gr faina conforma (de migdale sau integrala cu tarate 50 :50 )
120 gr unt moale
1 ou
1 lingurita de fructoza vanilata
Umplutura
500 gr branza de vaci
250 gr mascarpone
3 oua
50 gr fructoza (2 linguri cu varf )
40 gr faina de migdale (se poate pune si tarate)
coaja rasa de la o lamaie sau o pastaie de vanilie
cca 200 gr de zmeura congelata
Branza de vaci am pus-o intr-un tifon la scurs cu o seara inainte .
Eu am folosit faina de migdale ,am framantat aluatul si l-am dat la rece vreo jumatate de ora .
Am intins aluatul intre doua foi de hartie de copt , l-am mutat in noua mea tava de silicon cumparata de la Lidl :) , am intepat aluatul cu furculita sa nu se umfle si am bagat la cuptorul preincalzit 7-8 min la 180 C . Atentie ca se rumeneste imediat !!! (daca folositi faina de migdale)
Se bat ouale cu zaharul pana isi maresc volumul .
Se adauga branza de vaci si coaja de lamaie / pastaia de vanilie .
Apoi mascarpone si faina de migdale . Faina de migdale se poate inlocui cu tarate , Maya a pus amidon .
Turnam jumatate din crema peste blat , apoi presaram frumos si zmeura .
Apoi acoperim cu crema ramasa, nivelam frumos , acoperim tava cu o folie de aluminiu si bagam la cuptorul incalzit la 200 C timp de 20 de minute.
Dupa cele 20 de minute ,descoperim si dam temperatura la 170 C , se mai lasa 40 - 50 de minute .
Daca vedeti ca se rumenesc marginile si inchid la culoare, acoperiti tava din nou .
Maya nu a pus mascarpone, eu l-am ales deoarece iese tarta mai fina ,mai cremoasa , bineinteles ca puteti folosi doar branza de vaci sau alte branzeturi permise dupa plac.
Tarta este delicioasa , cremoasa si fina .
Zmeura se poate inlocui cu capsuni sau chiar fructe de padure.
Pofta buna !
1 Comments:
At Saturday, September 20, 2014 , Unknown said...
Am facut astazi cu visine congelate in loc de zmeura. Foarte buna! Tu ce branza de vaci ai folosit? Eu am pus azi quark cu 20% grasime. Dar cred ca ar merge si cu magerquark ca are mascarpone sufiecienta grasime, nu? Mersi, Monica
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home