Tarta de portocale
Reteta am notat-o acum 2 ani in urma de pe Paprika Tv ,acum nu mai am acces la acest post tv , nu stiu daca se mai difuzeaza sau nu emisiunea culinara Bucataria Nigellei .
Nigella Lawson a preparat-o cu mandarine , eu am incercat-o cu portocale si gustul e divin .
Se prepara foarte usor , este extrem de aromata ,insiropata , umeda si racoritoare.
Ingrediente
3 portocale medii (cca 380 gr)
5 oua mari
120 gr fructoza
230 gr migdale macinate
1 lingurita cu varf de praf de copt
Am spalat portocalele cu un burete nou de vase , le-am pus intr-o oala , le-am acoperit cu apa si le-am lasat la fiert. Deci se fierb intregi cu tot cu coaja.
Am acoperit oala cu un capac,ca obosisem dupa o ora sa tot completez cu apa ,apa scadea vazand cu ochii. Timpul de fierbere este de 2 ore ,se fierb la foc potrivit pana devin foarte moi .
Dupa ce le-am apasat cu dosul unei linguri si am vazut ca sunt foarte moi ,le-am scos din apa si le-am lasat la scurs.
Dupa ce s-au racorit , am taiat fiecare portocala in jumatate sa verific daca are samburi si sa-i elimin .
Se pun portocalele (cu tot cu coaja) in cuva robotului de bucatarie si se mixeaza pana devine totul o crema .
Se porneste cuptorul la 180 C.
Intr-un bol mai adanc, am spart cele 5 oua ,le-am batut cu mixerul ,apoi am adaugat treptat fructoza si migdalele macinate cu praful de copt .
Portocalele mele au fost super acre si cu 120 gr fructoza mi-a iesit foarte dulce tarta . Daca folositi portocale dulci,este bine sa injumatatiti cantitatea de indulcitor .
Peste acest amestec de oua cu migdale macinate,adaugam cate o lingura portocalele blenduite si tot amestecam .
Intr-o tava de tort cu inel,am asezat pe fund o hartie de copt ,iar peretii i-am uns cu unt .
Am turnat compozitia
.Nu vreau sa gandeasca cineva ca va arat cum se torana un blat in tava ,da .... toata lumea stie s-o faca , ci vreau sa arat consistenta blatului ,e ca la un chec ,poate un pic mai grosut.
Se da la copt 40-50 min la 180 grade Celsius.
Daca se rumeneste deasupra,acoperiti forma cu o hartie de copt sau de aluminium .
Se lasa la racit in tava aproximativ 2 ore,eu am taiat-o dupa jumatate de ora ca mirosea nu toata casa , ci tot cartierul a portocale si n-am mai rezistat .
Cine o va prepara ,nu va regreta ,asta garantez !
Se poate servi cu frisca , se poate prepara o glazura de ciocolata .sau chiar simpla.
Pofta buna !
Pofta buna !
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home