Printfriendly

Wednesday, October 2, 2013

Maioneza de avocado


Ingrediente

1 avocado copt 
zeama de la 1/4 lamaie
1/4 de lingurita sare
1/4 de lingurita piper
1/4 de lingurita praf de usturoi
2 linguri de ulei de masline 
optional : mustar,patrunjel tocat 

Am tot inconjurat prin bucatarie zilele astea un avocado ,pana ce i-am venit ieri de hac , l-am transformat intr-o maioneza super gustoasa si pufoasa  ! 
Nu sunt adepta maionezei din oua crude, iar cea din oua fierte mi se taie intotdeauna . 


Totul se prepara extrem de repede , am scos miezul cu o lingurita ,l-am adaugat intr-un castronel adanc ,am turnat imediat zeama de lamaie sa nu se oxideze ,am mixat cu blenderul cateva secunde ,apoi am turnat uleiul deodata cu sarea+piperul+praful de usturoi . 
Am mai pornit blenderul si am omogenizat totul foarte bine si gustul .....m-a terminat !!!!
 Foarte pufoasa, cremoasa si usoara, daca ar fi sa o compar cu reteta clasica ,aceasta i-ar da clasa . 
Fetita mea cea mica care nu mananca avocado, a bagat si ea degetelul in maioneza , a gustat , i-a placut mult si m-am bucurat .


Am turnat maioneza intr-un borcanel mic , se poate pastra la frigider pana la 3-5 zile . 
Mi-am preparat si un sandwich cu paine conforma , am uns feliile cu maioneza, am adaugat o felie de pastrama ,una de cascaval si salata .
Super delicios sandwich-ul meu ! 
Maioneza se mai poate consuma cu legume la cuptor /gratar /aburi , pe salate sau ca dip-uri . 
  

Pe divahair.ro , am gasit urmatoarele informatii despre proprietatiile acestui fruct 


Avocado este bogat in vitaminele A, B, C, E  ( este un puternic antioxidant), in vitamina K, in acid folic dar reprezinta si o buna sursa de fibre alimentare. 
Circa 75% din caloriile unui avocado provin din grasimi, majoritatea dintre ele fiind monosaturate. Spre deosebire de banane, avocado are cu 60% mai mult potasiu. Reprezinta unul din fructele cu cel mai ridicat continut in fibre - 75% fibre insolubile si 25% fibre solubile.
Avocado ajuta la intarzierea sclerozei osoase. Artroza, care este o boala severa, afecteaza aproximativ 15% din populatie, iar specialistii utilizeaza impotriva ei extracte naturale din numeroase plante, printre care avocado si soia.
Avocado prezinta si proprietati anticancerigene. Are culoarea galben-verzuie datorita unor carotenoide care, alaturi de vitamina E, formeaza un antioxidant puternic. Dupa cum spun specialistii, cele doua substante inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene din zona prostatei.
Acizii grasi mononesaturati din avocado iau parte la prevenirea bolilor cardio-vasculare. Avocado este recunoscut pentru proprietatile sale de scadere a nivelului  colesterolului si glicemiei, pentru proprietatile antioxidante, de protejare a ficatului si antiinflamatoare.
In domeniul alimentaruleiul de avocado are actiune propice in protejarea si tonifierea sistemului cardio-vascular precum si in diminuarea colesterolului din sange. In cosmetica, uleiul de avocado este foarte apreciat pentru calitatile sale rehidratante si regenerante care il recomanda pentru ingrijirea inclusiv a zonelor gatului, ochilor, sau a celor cu pielea foarte fina. Pe plan gastronomic, uleiul de avocado este foarte apreciat pentru gustul si calitatile sale deosebite.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...