Hummus cu masline
Iubesc maslinele negre !
Cei care ma cunosc personal stiu deja acest lucru , nu-mi lipsesc aproape niciodata de pe masa .
Le consum zilnic in salate ,ba arunc cateva intr-o tarta aperitiv, ba in pizza sau in multe alte retete conforme .
De hummus cu masline nu am auzit in viata mea, habar nu aveam ca exista pana nu am gustat acest hummus la cumnata mea in Egipt , cand am vizitat-o luna trecuta .
Am crezut ca e o inventie culinara de-a ei , dar cu un search pe google (olive hummus) mi-au aparut cateva sute de retete , ba cu masline negre , ba cu masline verzi .
Reteta clasica de hummus am postat-o aici , doar ca am adaugat in plus un pumn de masline negre fara samburi .
Atentie la combinatii, deoarece tahina are ig 40 , hummusul se poate manca cu cruditati (morcovi,rosii,ardei,castraveti etc) sau cu alimente care au sub 35 ig.
In primele 3 luni de Monti , ar fi mult mai bine sa preparati hummus-ul fara tahina , e destul de gustos numai cu ulei de masline .
Dupa ce am preparat hummus-ul , am aruncat in blender o mana de masline fara samburi si am mixat bine pana s-au maruntit maslinele .
Mare grija la cantitatea de sare folosita la prepararea hummus-ului in caz ca maslinele sunt sarate .
.
Se tine la rece minim 4 ore inainte de servire .
Cu dosul unei linguri am format niste gropite in care am turnat un pic de ulei de masline.
Mi-a placut MAXIM la gust !!!!!!
Incercati si nu o sa regretati , va spun sincer ca este demential la gust .
Se serveste cu legume sau lipie arabeasca .
4 Comments:
At Sunday, February 23, 2014 , S said...
Vai ce idee buna! Maine fac!
At Monday, February 24, 2014 , alina_retete_dietetice said...
Bafta ! O sa-ti placa cu siguranta !
At Thursday, January 29, 2015 , dansatoarea said...
cum se face tahina ?
At Thursday, January 29, 2015 , dansatoarea said...
cum se face tahina ?
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home