Retete Montignac

Low Glycemic Recipes

Thursday, August 1, 2013

Cum sa faci faina de migdale


 Faina de migdale este o alternativa in inlocuirea fainii de grau si obtinerea unui desert conform .
Multe prietene mi-au scris ,spunandu-mi ca e tare greu de gasit faina de migdale in Romania . 
Va arat astazi cum puteti obtine o faina de migdale chiar acasa in doar cateva minute. 
Faina de migdale este foarte sanatoasa ,plina de proteine si cu un continut foarte scazut de carbohidrati.
Este bogata in vitamina E ( scade nivelul colesterolului si reduce riscul dezvoltarii unor boli cardiace,diabet) , calciu (mentine sanatatea dintilor si a oaselor) , magneziu , cupru , fosfor,zinc ..


Am avut 200 gr de migdale ,care le-am impartit in 2  
100 gr o voi transforma in faina cu tot cu pielita 
iar
100 gr in faina alba de migdale,fara pielita 


Pentru faina de migdale cu coaja nu e nevoie mai mult de 2-3 minute s-o preparam . Se rasnesc boabele cu  ajutorul unei rasnite de cafea sau robot de bucatarie . 


Daca doriti o textura foarte fina , o puteti cerne printr-o sita cu gauri mai mari . Eu m-am chinuit un pic  ,avand o sita de la ceai cu gauri mici . 


Pentru faina alba de migdale ,se pune o oala cu apa pe foc si cand incepe sa clocoteasca turnam migdalele si le lasam in jur de 1-2 minute sa se opareasca .


Le scurgem bine de apa si cat sunt inca fierbinti se decojesc de pielita .


Pentru a obtine faina de migdale mult dorita ,migdalele trebuie sa fie foarte uscate . Eu le-am lasat o noapte si o zi la soare ,cred ca erau peste 35 C afara . 
Daca sunteti in criza de timp ,se pot usca intr-o tigaie pe foc mic (fara ulei sau grasimi!!!!) sau intr-o tava la cuptor ,temperatura sa nu depaseasca 40 C . 


Acum a fost mai usor cu cernutul decat la faina de migdale cu coaja .


A iesit foarte fina si alba ,o puteti folosi cu succes la prepararea biscuitilor,fursecurilor, blaturilor de tort si prajituri,la ingrosarea sosurilor sau chiar la prepararea unor snitele sau pane-uri . 
Sper ca v-am fost de folos cu aceste sfaturi.
Succes !  


Labels: ,

10 Comments:

  • At Sunday, June 22, 2014 , Blogger Delia said...

    Acuma am descoperit acest blog. Este o resursa excelenta pt orice montignac! :) Iar ideea cu faina de migdale acasa e super. Vreau sa fac biscuiti cu ciocolata cu faina de migdale. Ii pot face cu faina din migdale cu coaja? Multumesc pt share la toata aceasta munca!

     
  • At Tuesday, June 24, 2014 , Blogger alina_retete_dietetice said...

    Buna Delia , bine ai venit in lumea Montignac si multumesc mult ca-mi vizitezi blogul ! Ma bucur sa stiu ca mai sunt persoane (putine ce-i drept) care vor sa slabeasca printr-o metoda sanatoasa .
    Bineinteles ca poti poti folosi faina de migdale cu coaja , numai ca la biscuitii vor fi un pic mai inchisi la culoare ,dar gustul tot demential ramane .
    Bafta multa si aici ma gsesti daca ai nelamuriri .
    Te pup !

     
  • At Tuesday, July 01, 2014 , Blogger Delia said...

    Am facut acesti biscuiti si sunt fooarte buni! Perfecti cand iti vine pofta de dulce sau de rontaiala. :x

     
  • At Tuesday, July 01, 2014 , Blogger alina_retete_dietetice said...

    Care reteta de biscuiti ? E de aici de pe blog ? Sa-ti fie de bine !

     
  • At Thursday, July 03, 2014 , Blogger Delia said...

    Am commentat la postul gresit. E vorba de reteta de biscuiti cu faina de migdale si bucatele de ciocolata http://alinaretetedietetice.blogspot.de/2013/09/cookies-cu-chipsuri-de-ciocolata.html :) Yammi!

     
  • At Thursday, July 03, 2014 , Blogger alina_retete_dietetice said...

    Ahaaa !!! Biscuitii aia sunt si preferatii mei .Sa-i incerci si in varianta de briose , rezultatul e demential !!!!

     
  • At Monday, September 05, 2016 , Blogger Unknown said...

    Buna! Am incercat sa fac faina de migdale curatite prin risnitsa de cafea, insa nu s-a primit o faina uscata, ci una uleioasa si lipicioasa. Care ar fi cauza? Mentionez ca am luat migdale deja curatsate din comert! Multumesc anticipat!

     
  • At Monday, September 05, 2016 , Blogger Unknown said...

    Buna! Am incercat sa fac faina de migdale curatite prin risnitsa de cafea, insa nu s-a primit o faina uscata, ci una uleioasa si lipicioasa. Care ar fi cauza? Mentionez ca am luat migdale deja curatsate din comert! Multumesc anticipat!

     
  • At Thursday, September 29, 2016 , Blogger alina_retete_dietetice said...

    Cred ca ai rasnit-o prea mult sau robotul avea viteza prea mare .

     
  • At Saturday, July 04, 2020 , Blogger Unknown said...

    super

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home