Sunday, October 11, 2009

Paine Monti cu tarate



Ingrediente:
-225 g.faina integrala
-225 g.tarate de ovaz 
-360 ml.apa calduta
-un cub proaspat de drojdie
- se amesteca fainurile,sarea,drojdia si apa calduta,atat cat sa se adune toate
-se acopera cu o folie si se da la odihnit 24-30 ore
-cantitatea de tarate fiind mare,aluatul nu va creste


-se rastoarna pe masa inafainata cu faina integrala si se acopera aluatul cu faina,se apasa usor cu mana si i se da o forma dorita
-intr-un castron se pune o foaie pergament ,apoi se pune aluatul cu forma dorita
-se mai da la crescut 2-3 ore
-se incinge cuptorul la 250 C ,cand e ffff fierbinte mutam repede aluatul cu hartia pergament intr-o tava sau oala tuci
-mai presuram un pic faina deasupra si dam la cuptor

-acoperim cu folie de aluminium,tinem la 250 C timp de 30 min,apoi luam folia si mai tinem 15 min

-am servit cu masline,branza si rosii

Sursa : jenyk-meniuri montignace


3 comments:

  1. Cu ce se poate manca painea asta? Si cand? Doar la MD.

    ReplyDelete
  2. Painea se poate manca si cu grasimi (carne , unt,oua) ,deoarece faina folosita este de 50:50 .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu stiam ca trebuie sa fie 2 parti tarate si o parte faina integrala,ca sa fie conform si sa se poata manca in faza intai la mesele lipidice.

      Delete

Online

Total Pageviews